سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رانندگی با چری آریزو5!

سال گذشته بود که پیش بینی شد شرکت مدیران خودرو دومین محصول با برند چری رو به بازار میاره. حدس ها به سمت خودرویی سدان بود که با مشخصات به روز و امکانات به نسبت لوکس توی رده قیمتی خود عرضه می شه.. با گذشت زمان و اعلام رسمی از رونمایی آریزو5 مشخص شد که این خودرو دومین محصول با نشان تجاری چری در بازار ایران هستش.

 

 

درباره ی اجیلی آیکون در چین با سیستم محافظت در برابر کرونا بیشتر بخوانید.

 

 

 

آریزو5 از نظر ظاهری خطوط جدید طراحی چری را دنبال می کند. البته که این سبک طراحی باعث شده تا این چینی جدید، گاهی با خودروهای دیگر شباهت داشته باشد. به عنوان مثال برخی از مردم که این خودرو را در حال تست می دیدند، عقب آن را با هیوندای النترا مقایسه می کردند، یا سبک و اندازه اتاق را به کیا سراتو و هیوندای اکسنت نسبت می دادند. حتی می توان گفت که نحوه عملکرد چراغ های عقب آریزو5 شبیه مزدا3 نسل جدید است. در یک جمع بندی ساده می توان گفت که آریزو5 برای فروش بهتر زیبایی را به سبک کره ای ها انتخاب کرده است و با توجه به طرز فکر جدید طراحان چری، نمی توان آریزو5 را به یک خودرو مطرح نسبت داد. بلکه در برخی زوایا آریزو5 خطوط طراحی خود و طراحان چری را دنبال می کند.

اگر بخواهیم آریزو5 را بهتر بشناسیم باید از سلیقه چینی ها خبر داشته باشیم. سلیقه ای که فاصله محوری 2650 میلی متری را برای یک سدان خانوادگی کوچک توجیه می کند تا فضای پای خوبی در عقب خودرو به چشم آید و از طرفی طراحی داخلی به سبک جدید تا نظرها را به سمت خود بکشاند. جالب است که این عدد برابر با فاصله محوری جیلی امگراند EC7 است.

ساعت از 9 صبح گذشته بود که از اتوبان ستاری حرکت خود را با آریزو5 قرمز شروع کردیم. این خودرو نمونه آزمایش است که به ایران آمده و این روزها با پلاک آزمایشی تست های فنی روی آن انجام می شود. اولین نکته این بود که طراحی داخلی خودرو خوب و کاربردی انجام شده بود، ولی شاید اگر صندلی های خودرو بالاتر می آمدند یا فرمان پایین تر قرار داشت، تسلط بیشتری برای راننده هایی با قد کمتر از 175 سانتی متر حاصل می شد. با توجه به اینکه در مسیر رفت، جاده ای اتوبانی، کوهستانی، کفی و گردنه ای داشتیم، بر آن شدیم تا عملکرد مختلف این خودرو را در شرایط مختلف بررسی کنیم. اولین مسئله بررسی گیربکس CVT این خودرو بود. زیرا آریزو5 به موتور 1499 سی سی چهار سیلندر مجهز است که فناوری DVVT در آن دیده می شود و 116 اسب بخار قدرت و 141 نیوتون متر گشتاور تولید می کند. از طرفی وزن خودرو توسط شرکت 1387 کیلوگرم اعلام شده بود که با احتساب سرنشینان و بار، 1650 کیلوگرم با یک موتور 1.5 لیتری و گیربکس CVT در حال حرکت بودند. در اتوبان همت، آزادراه تهران-کرج و جاده های بین شهری در مازندران و… خودرو را در جاده های به اصطلاح کفی بررسی کردیم. در ابتدای حرکت کشش عالی را از گیربکس CVT شاهد نبودیم و شتاب اولیه جالبی نداشت. ولی وقتی عقربه دور موتور در جایگاه ثابت قرار می گرفت و تخت گاز می رفتیم، شتاب ثانویه ای به مراتب خوب از آریزو5 دریافت می کردیم. این شتاب ثانویه به شکلی بود که نسخه دنده ای را پشت سر می گذاشت و با اختلاف به نسبت زیاد فاصله خود را با آریزو دنده دستی زیاد می کرد. اگر بخواهیم عدد اعلام کنیم، از سرعت 80 کیلومتر بر ساعت شتابگیری این خودرو قوی می شد.

 

با رسیدن به جاده های پر پیچ و خم چالوس، گیربکس CVT را در حالت تیپ ترونیک قرار دادیم تا ببینیم که چری این حس مصنوعی تعویض دنده به شکل دستی را چگونه روی CVT اجرا کرده است. می توان گفت که حالت تیپترونیک هم حس تعویض دنده دستی را نمی داد و بیشتر برای شتابگیری های لحظه ای یا کنترل بهتر خودرو در شیب ها استفاده می شد. حالت L گیربکس هم باعث می شد تا در شروع حرکت با قدرت بیشتری حرکت کنیم و برای حفظ گشتاور تا مرز کات آف هم گاز بدهیم. همچنین نسخه CVT به حالت ECO نیز مجهز است که باعث می شود تا مصرف سوخت به واسطه کاهش حساسیت پدال گاز کمتر شود.

وقتی که در حال تست بودیم، به چند آپشن رسیدیم. دسته چراغ راهنمای خودرو حالت تغییر لاین را در خود جای داده بود و با یک ضربه، سه بار چراغ های راهنما روشن می شد. همچنین آریزو5 به سیستم HHC نیز مجهز است و در هنگام شروع حرکت در سربالایی، به صورت اتوماتیک سه ثانیه ترمز را نگه می دارد تا خودرو بودن رفتن به عقب راه بیافتد.

 

با توجه به فاصله محوری به نسبت خوب، انتظار داشتیم که هندلینگ خوبی را هم از آریزو5 ببینیم. چند روز قبل از سفر، این دو خودرو را در پیست آزادی تهران بررسی کردیم و دیدیم که سیستم پایداری و هندلینگ در این خودرو به خوبی کار می کند. با اینکه سیستم تعلیق در عقب پیچشی نیمه مستقل بود و آنچنان فناوری خاصی نداشت، ولی جالب بود با هر سرعتی که به نقطه ورود و خروج پیچ حمله می کردیم، عقب خودرو استوار بود و بدون لرزش عمل می کرد. به عبارت ساده کم فرمانی و بیش فرمانی کمی را در این خودرو دیدیم که به گفته دیگر همکارانمان، از یک خودروی چینی بعید است! البته که در این پایداری خوب سیستم کنترل کشش و پایداری الکتریکی بی تاثیر نیست و می توان حضور آن را یکی از دلایل مهم برای ثبت ایمنی آریزو5 دانست. وقتی بحث ایمنی می شود، کمپانی چری در بیلبوردهای تبلیغاتی خود برای آریزو5 به پنج ستاره ایمنی CNCAP اشاره می کند. مدیران خودرو قرار است نسخه اکسلنت آریزو5 را به بازار ایران بیاورد و با شش کیسه هوا به مشتریان تحویل دهد. سیستم پایداری الکتریکی یا ESP و کنترل هرزگردی (TCS) در همین بخش می گنجد. ترمزهای آریزو5 عملکرد به نسبت خوبی داشت و می توان روی آن حساب کرد. به غیر از سیستم ABS و EBD، این خودرو جدید به سامانه ترمز کمکی یا EBA هم مجهز است که در صورت درک از شرایط اضطراری، قدرت بیشتری را برای نگه داشتن خودرو اعمال می کند. فرمان آریزو5 از نوع هیدرلیکی بوده که با میزان سرعت عملکرد آن تنظیم می شود. این کار باعث شده تا از تیزی فرمان در سرعت بالا کاسته شود. در مسیر بازگشت، سفر را با آریزو دنده ای تجربه کردیم. نسخه دنده ای به مراتب شتاب اولیه بهتری از نمونه CVT داشت و حس رانندگی دوست داشتنی را به راننده منتقل می کرد. کلاچ خودرو نرم طراحی شده بود و جایگیری هر دنده نرم و دقیق انجام می شد. با توجه به دنده ای بودن آریزو5 آبی، دور موتور را تا محدوده قرمز پیش بردیم و با این همه فشار چند ساعته به خودرو، کمترین افت عملکردی را در آن شاهد بودیم. تنها مسئله این بود که دنده 4 و 5 سبکی داشت و برای شتاب ثانویه عملکرد خوبی نداشت. نمونه دنده ای به سیستمی مجهز است که زمان تعویض دنده را با توجه به رانندگی بهینه به راننده اعلام می کند. در قیاس بین دنده ای و اتوماتیک، نسخه دنده ای شتاب صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت را با توجه به شرایط جوّی عباس آباد، 13.5ثانیه ثبت کرد و نمونه اتوماتیک حدود 15 ثانیه. اگر به نسبت رقبا، آریزو5 را بسنجیم، در بحث شتابگیری حرف خاصی برای گفتن ندارد، مگر اینکه روی شتاب ثانویه آن مانور بدهیم. ولی وقتی بحث مصرف سوخت می شود، این چینی جدید بسیار خوب ظاهر می شود.

 

lاستاندارد آلایندگی آریزو5 ، یورو5 اعلام می شود. همچنین در بررسی های مختلف و با توجه به اینکه در دو روز تست، اکثر اوقات خودروها در فشار نا متعارف حرکت می کردند. توانستیم مصرف ترکیبی را 7 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر ثبت کنیم. مصرف جاده ای این خودرو 5.1 لیتر برای هر 100 کیلومتر مسافت است و در فشارهای زیاد، مصرف آریزو5 به 8.9 الی 11.2 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر می رسد. مسئله بعدی کیفیت ساخت و قطعات خودرو است که می توان برای خریدار آریزو5 جذاب باشد. شرکت مدیران خودرو بخاطر اعتماد به کیفیت این خودرو، پنج سال یا 150 هزار کیلومتر برای محصول جدید خود گارانتی در نظر گرفته است. کیفیت داخلی آریزو5 می تواند برای خیلی خوب تلقی شود. برای افرادی هم که تست درایوهای مختلف شرکت می کنند، این سطح از کیفیت آن ها را یاد ام جی GT می اندازد که سال گذشته تست آن منتشر شد و احتمالا امسال با قیمت نزدیک به 100 میلیون تومان عرضه می شود. نکته بعدی فضای کابین است که واقعا خوب طراحی شده است. وقتی ردیف عقب آریزو5 هم می نشینید، فضای پای خوبی را دارید و از طرفی ستون های خودرو سر شما را اذیت نمی کند. کم سر و صدایی اتاق از دیگر ویژگی های خودرو به حساب می آید. با نمونه دنده ای سرعت 120 کیلومتر بر ساعت را با دنده 5 و 3500 دور در دقیقه می پیمودیم. جالب بود که صدای موتور بسیار کم به اتاق نفوذ می کرد و آزار و اذیتی برای سرنشینان نداشت. مسئله دیگر که شاید برای خیلی از مشتریان مهم باشد، سطح امکانات رفاهی است که در آریزو5 دیده می شود. تودوزی چرم مشکی با دوخت قرمز، استارت دکمه ای، ورود بدون سوئیچ، کروزکنترل، سانروف، شیشه ها و آینه های برقی، پاور ویندوز، چراغ های جلو داخل عدسی، دی لایت و مه شکن LED، چراغ مشایعت تا منزل، مانیتور با قابلیت اتصال به USB، Ipod، SD، بلوتوث و مجهز به دوربین عقب، سنسور پارک عقب، خطوط کمی پارک به صورت متغیر، کامپیوتر سفر و… از امکانات آریزو5 اکسلنت هستند که به احتمال زیاد باب میل اکثر مشتریان واقع می شود. همچنین در تست های ما کولر و سیستم تهویه به خوبی کار می کرد و می تواند برای خیلی ها مهم باشد.

 

احتمالا ثبت نام این خودرو از اواسط تابستان آغاز می شود و در اواخر همان فصل به خیابان ها می آید. پیش بینی می شود که نسخه فول اتوماتیک آریزو5 قیمتی در محدوده 70 میلیون تومان داشته باشد. برای اینکه یک نتیجه گیری ساده را در اختیار بگذاریم، نکاتی از این خودرو را به صورت لیست در اختیار خوانندگان قرار می دهیم:

 

نقاط ضعف:

 

1- گیربکس اتوماتیک نه چندان قوی (جا داشت که یک گیربکس اتوماتیک معمولی روی خودرو نصب شود)

2- ارگونومی داخلی می توانست بهتر از این باشد

3- شتاب اولیه ضعیف نسبت به رقبا

4- نبود دریچه تهویه صورت برای سرنشینان عقب

5- جایگیری ضعیف چراغ دنده عقب

 

6- دید نه چندان واضح دوربین دنده عقب در شب

7- نبود برخی امکانات ساده که این روزها اکثر مشتریان توقع دارند مانند، سنسور نور، آینه تاشو برقی، سیستم تهویه دیجیتال، GPS و…

 

نقاط قوت:

 

1- کیفیت داخلی خوب

2- موتور کم صدا و کم مصرف

3- سواری نرم و بی سر و صدا

4- امکانات به نسبت خوب

5- پایداری و هندلینگ مناسب

6- طراحی زیبا

7- فضای کابین و بار مناسب

8- گارانتی مناسب